Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Menestytkö tsaarinaikaisilla toimintatavoilla?

Taloussanomien verkkouutisessa 17.2 ministeri Antti Tanskasen johtaman työryhmän väliraportissa todetaan, että 

”Tietotekniikan laaja-alainen hyödyntäminen on avainasemassa Suomen tulevan menestyksen luomisessa.”

Enemmistölle tämä kuulostaa siltä, että luvassa on käytöstä poistettujen paperitehtaiden täyttö kansainvälisten it-hirviöiden palvelimilla. Konsultit silittävät pukunsa ja sukivat partansa – on pitkästä aikaa vuosia kestävien integraatioprojektien aika.

Väärin.

Tanskasen työryhmän mukaan toimintatapoja on muutettava. Tekniikka ei yksin ratkaise ongelmiasi, ellet käytä sitä oikein.

Mieti, voisitko muuttaa omia toimintatapojasi. Jos esimerkiksi keräilet vielä paperisia tuntilappuja ja lasket palkkasi käsin, sinulla on mahdollisuus. Mahdollisuus siirtää osa arkirutiineistasi automaattisesti tekniikan hoidettavaksi. Mahdollisuus keskittää ajatuksesi ja voimavarasi liiketoimintasi kehitykseen.

Jos haluat menestyä, kääri hihat. Tee itsellesi lista firmasi tsaarinaikaisista toimintatavoista. Käy lista huolellisesti läpi ja mieti, mihin haluaisit ensisijaisesti helpotusta. Ratkaisu voi löytyä yllättävän läheltä.