Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Palkanlaskennan perusteet, osa 4: Miksi ottaisit firmasi palkanlaskennan haltuusi?

Tein pikatutkimuksen. Tutkin palkanlaskentaa tarjoavien yritysten verkkosivuilla olevia hinnastoja ja pirautin muutamaan paikkaan. Hinnat vaihtelivat kertasuoritteisesta 10 eurosta kuukausiveloitteiseen 60 euroon.

Jos firmassasi on 20 työntekijää ja maksat palkat kaksi kertaa kuukaudessa, tili- tai palkanlaskentatoimiston kautta hankittu palvelu on vähintään 400 euroa. Siinäkin tapauksessa sinun on kerättävä työaikakirjaukset, toimitettava ne palkanlaskentaan ja tehtävä osa paperitöistä itse.

Työehtosopimuksia tulkitsevalla palkanlaskentaohjelmistolla sama homma hoituisi kuukaudessa 5 eurolla per työntekijä. Se tarkoittaisi firmallesi vain 100 euron kustannusta kuukausittain. Työaikakirjaukset menisivät suoraan palkanlaskennan käyttöön ja vastuullesi jäisi ainoastaan työaikakirjausten ja siirtoaineistojen tarkistus ja sähköinen hyväksyntä.

Ilman tohtorimatematiikkaa suora säästö vuodessa on 3 600 euroa.

Ota firmasi palkanlaskenta haltuusi ja osallistu täsmäkoulutukseen. Mutta mistä niitä löytyy, ovatko ne varmasti hyödyllisiä ja mitä ne maksavat?