Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Vastaukseni 10 kysymykseen työajanseurantasovelluksesta

Osasitko vastata kysymyksiini kattavasti? Jos työajanseuranta, työvuorosuunnittelu, palkanmaksu ja asiakaslaskutus ovat sinulle tuttuja kuin omat taskusi, osaat valita tarpeisiisi sopivan työajanseurantasovelluksen. Kierrät kaukaa kankeat IT-järjestelmäprojektit ja pitkäveteiset käyttökoulutukset.

Vertaa vastauksiasi vielä omiini. Mieti, yrititkö vastata liian vaikeasti. Vastaukset kysymyksiin ovat lopulta hyvin yksinkertaisia ja käytännön ratkaisut jopa ilmaisia.

1. Miksi sinun pitäisi seurata työaikoja?

Lain mukaan työnantajan on kirjattava tehdyt työtunnit ja niistä suoritetut korvaukset työntekijöittäin.

2. Mitä teet työajanseurantasovellukseen kirjatuille tunneille?

Maksat kirjattujen tuntien perusteella työntekijöidesi palkat ja erityiskorvaukset sekä muodostat aineiston tuntiperusteiselle asiakaslaskutukselle.

3. Kuinka huomioit eri työehtosopimusten ehdot?

Hyvä työajanseurantasovellus tuntee työehtosopimukset ja erittelee palkkalajit puolestasi.

4. Miten lasket työntekijöidesi palkat?

Hyvässä työajanseurantasovelluksessa on myös palkanlaskenta.

5. Kuinka teet tuntiveloitteisen työn laskutuserittelyn?

Ammattikäyttöön suunniteltu työajanseurantasovellus osaa tulkita laskutussopimuksia. Voit itse perustaa työajanseurantasovellukseen oman hinnastosi mukaiset taksat.

6. Miten muodostat tuntiveloitteisen työn laskun?

Näppärä työajanseurantajärjestelmä siirtää valmiin laskutusaineiston laskutusjärjestelmään. Voit lähettää laskun perinteisenä paperilaskuna, verkkolaskuna tai sähköpostilla.

7. Miksi käyttäisit työajanseurantasovellusta palkanlaskentaan?

Voit siirtää tilitoimistoltasi palkanlaskennan automaattisen sovelluksen tehtäväksi. Säästät selvää rahaa jopa tuhansia euroja vuodessa.

8. Miksi muodostaisit tuntiveloitteisen työn laskut itse?

Voit siirtää tilitoimistoltasi laskutuserittelyn automaattisen sovelluksen tehtäväksi. Säästät vuodessa jopa tuhansia euroja.

9. Voitko suunnitella työehtosopimuksen mukaisia työvuoroja?

Kyllä voit. Kattava työajanseurantajärjestelmä ehdottaa sinulle työvuoroja automaattisesti. Voit laatia työvuorolistoja, miehityssuunnitelmia ja lähettää työntekijöitä keikkatöihin.

10. Kuinka saat työajanseurantajärjestelmän helposti käyttööni?

Saat hyvän työajanseurantasovelluksen käyttöösi netissä koska tahansa. Voit kokeilla hyvää työajanseurantaohjelmistoa veloituksetta yhden kuukauden.

Muista, että järjestelmä vaatii aina kankean IT-projektin, laiteinvestointeja ja konsultteja. Verkossa toimivan työajanseurantasovelluksen voit ottaa käyttöön muutamassa minuutissa vaikka keskellä yötä tai työmatkallasi.  Käyttöönotto ei maksa sinulle mitään.