Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Meillä on jo työajanseuranta, mihin tarvitsemme automaattista työehtosopimusten tulkintaa?

Viekö työajanseuranta, palkanlaskenta, laskutus tai työvuorosuunnittelu liikaa aikaa? Työvoimavaltaisilla aloilla yritysten hallinnollisista kuluista suurin osa muodostuu työajanseurannasta, palkanlaskennasta, laskutuksesta ja työvuorosuunnittelusta.

Automaattinen työehtosopimusten tulkinta on kehitetty tehostamaan ja yksinkertaistamaan yritysten hallinnollista työtä henkilöstöön liittyen. Automaattisen TES-tulkinnan hyödyt:

Jos käytätte jo sähköistä työajanseurantaa, automaattinen työehtosopimusten tulkinta tarjoaa teille seuraavat lisähyödyt:

  • automaattinen TES-tulkinta on liitettävissä kaikkiin olemassaoleviin työajanseurantaratkaisuihin
  • automaattinen TES-tulkinta laskee puolestanne työehto- ja laskutussopimukset ja siirtää tiedot sähköisesti palkanlaskentaan ja laskutukseen
  • työvuorosuunnittelijanne näkee reaaliaikaisesti suunniteltujen töiden kustannukset, vältytte kalliiden ylityötuntien teettämiseltä
  • automaattinen TES-tulkinta ehdottaa kuhunkin työvuoroon kustannustehokkaimman miehityksen
  • vastuun pallottelu esimiesten ja palkanlaskennan välillä loppuu.

Automaattinen TES-tulkinta säästää aikaa ja rahaa

Esimiehet joutuvat karhuamaan työntekijöiden tekemiä tunteja usein jälkikäteen, tehdyt ylityöt ja vuorolisät selvitetään ensin kovalla työllä käsin ja lähetetään lopuksi palkanlaskentaan, missä palkanlaskija kertaalleen tarkistaa ne ja kirjaa tulokset lopulta vielä kertaalleen palkanlaskentaan.

Mikäli projektien tehtyjä työtunteja laskutetaan edelleen asiakkaalta, joutuu laskuttaja vanhanmallisessa menettelyssä laatimaan laskut uudelleen samojen tietojen pohjalta käsin laskien. Vanhan mallisessa töiden suunnittelussa ei ole helppo huomioida työehtosopimuksia ennalta eikä tieto aikaisemmin kertyneistä ylitöistä ole suunnittelijoiden käytössä.

Automaattinen TES -tulkinta ja työtuntien kirjaaminen vähentävät sekä manuaalityötä että virheiden mahdollisuutta. Myös vastuun pallottelu esimiesten ja palkanlaskennan välillä loppuu, kun esimiesten kertaalleen tarkistamat ja hyväksymät TES -tulkitut tunnit siirtyvät sähköisesti suoraan palkanlaskentaan ja laskutukseen.

Automaattinen TES -tulkinta mahdollistaa myös sen, että työvuorosuunnittelijat näkevät suunniteltujen töiden kustannukset etukäteen reaaliaikaisesti. Liikojen ylitöiden teettäminen voidaan välttää ja ohjelma osaa ehdottaa kuhunkin työvuoroon tapauskohtaisesti edullisinta työntekijää.

Lue lisää:

Ota automaattinen TES-tulkinta ilmaiseen koekäyttöön alle minuutissa: http://www.tuntinetti.fi/tuntitesti

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiinne.