Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Lomalle lähdössä?

Miten suunnitella täydellinen loma?

Mistä etsiä, miten päättää, mistä tietää, ovatko hotellien lupaukset totta? Paikan päällä on karmeaa huomata, että hotellihuoneeseen mahtuisi korkeintaan kaksi kissaa, ranta on kuuden kilometrin päässä hotellilta ja hotellin henkilökunta haluaisi mieluummin nyppiä kirppuja laamoista.

Suosittelen, että ennen lomalle lähtöä suunnittelet lomaa edes hieman. Netti on pullollaan hyödyllisiä sivustoja: esimerkiksi Tripadvisor, jossa asiakkaat arvioivat hotellit oman kokemuskensa pohjalta ja antavat myös hyödyllisiä vinkkejä matkakohteista, aktiviteeteistä, jne.

Mitä ikinä apuneuvoa käytätkin, sinun on kuitenkin tiedettävä, mitä sinä ja /tai perheesi odotatte matkalta. Parhainkaan kohde ei lämmitä, ellette ole päättäneet yhdessä tarkkoja kriteerejä lomallenne. Teini-ikäinen tanssijatytär saattaa haluta aerobic-tunnit lomahotellin yhteyteen, golf-intoinen aviomies kentät ajoetäisyydelle ja stressaantunut kotiäiti SPA-palvelut jokapäiväiseen rentoutukseen. Kaiken huomioonottaminen vaatii edistyneitä hakupalveluja matkanjärjestäjiltä.

Suosittelen, että ette tee liikaa kompromisseja.  Kaikilla lomanviettäjillä, perheeseen katsomatta, on omat odotuksensa ”vuoden kahdelle parhaalle viikolle”.  Jos käytätte lomanne suunnitteluun edes pari tunnin mittaista sessiota, voitte olla varmoja, että lomasta tulee parempi kuin edellisinä vuosina.

Miten se tehdään? Ei kompromissejä. Raha ei ole ongelma, sillä vaihtoehtoja on paljon ja kilpailu kovaa. Jos olette lopenuupuneita työstänne, 11 tunnin lento ei ole paras idea, sillä se pilaa ainakin 2 ensimmäistä päivää lomastanne. Jos ette siedä auringon porotusta, valitkaa jokin viileämpi kohde. Jos lapsenne ovat …aktiivisia, valitkaa kohde, joka järjestä paljon aktiviteetteja.

Ja lopulta: muistakaa, että nämä lomaviikot ovat ne viikot, joita muistelette tulevan vuoden ajan. Luopuisitko uudesta televisiosta, autosta tai sängystä, jos saisit viikon tai kaksi paratiisissa? Ajatelkaa lomaanne vuoden mittaisena sijoituksena, se kannattaa pidemmän päälle!