Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Miten ja milloin Tuntinetin lomalaskennan voi ottaa käyttöön?

Tuntinetin lomalaskennalla pystyt automaattisesti laskemaan työntekijöiden ansaitsemat vuosilomat sekä lisäämään juoksevan loma-arvion tuntiraportteihin. Milloin ominaisuuksien käyttöönoton voi aloittaa?

Automaattisen vuosilomalaskennan aktivointi kesken lomanansaintavuoden (esim. 1.4.2017 – 31.3.2018) edellyttää että työntekijöiden työaikakirjanpito on Tuntinetissä vähintään lomavuoden alusta (esim. 1.4.2017) lähtien. Tämä johtuu siitä että vuosiloman ansainta (ja joissain tilanteissa myös lomapalkka) määräytyy lomanansaintavuoden työssäolon perusteella, ja mikäli työaikamerkintöjä puuttuu lomavuoden ajalta, lomapäivät (ja mahdollisesti myös lomapalkka) vastaavalta ajalta jää ansaitsematta.

Tarkat ohjeet vuosilomalaskennan käyttöönotosta ja asetuksista voit lukea Vuosilomat-ohjeistamme.

Lomakaudesta lyhyesti

Lomakausi on 2.5.-30.9.2017 välinen aika. Kesäloma ja talviloma on annettava yhdenjaksoisena, jollei työn käynnissä pitämiseksi ole välttämätöntä jakaa sitä osaa kesälomasta, joka ylittää 12 arkipäivää, pidettäväksi yhdessä tai useammassa osassa.

Jos loman antaminen lomakaudella aiheuttaa kausiluonteisessa työssä olennaisia vaikeuksia työnantajan toiminnalle, kesäloma voidaan antaa lomakauden ulkopuolella saman kalenterivuoden aikana.

Kaiken pohjana on vuosilomalaki, jota voidaan työehtosopimuksilla poiketa.