Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Miten tasoittumisjaksot käsitellään Tuntinetissä?

Työaikajakson oletuspituus asetetaan työehtosopimukselle. Tyypillisesti sen pituus on työehtosopimuksen tasolla 1, 2 tai 3 viikkoa. Silloin kun tarvitaan tästä poikkeavia tasoittumisjaksoja, jakson pituudet asetetaan yritystasolla yrityksen perustietoihin, yksikkötasolla yksikön asetuksiin, tai työntekijätasolla työntekijän sopimusasetuksiin, riippuen miten laajasti tasoittumisjakso on yrityksellä käytössä.

Asetus periytyy yksikön asetuksista yksikön työntekijöille joko sen perusteella, että työntekijä on sijoitettu ko. yksikön alaisuuteen, tai siten, että työntekijän työsopimuksen lisäasetuksissa hänelle on valittu kyseinen yksikkö tasoittumisjaksoasetuksiin.

Työaikaraportilla sulkeissa näkyvä viikkonumero on aina todellinen viikkonumero. Alleviivattu päivä on se päivä, josta tasoittumisjakso alkaa.

Huom! Palkkakaudet ja tasoittumisjaksot ovat eri asetuksia. Palkkakaudet vaikuttavat pääasiassa raportointiaikaväleihin, mutta tasoittumisjaksot vaikuttavat työehtosopimusten ja ylitöiden tulkintaan.