Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Syksyn ja talven TES-päivitykset 2019

Seuraaviin työehtosopimuksiin tullut päivityksiä Tuntinettiin:

  • Tarkennettu Rautatiealan TES – päivätyön version tulkintaa. Lisätty ilta- ja yötyölisien korottuminen sunnuntai-, aatto- ja ylityökorotusten suhteessa. Lisätty asetukset vähimmäislepoajalle työvuorojen välillä 11h sekä varallaolokorvaus 50%.
  • Päivitetty Viestinvälitys- ja logistiikka-alan TESit. Neuvotteluissa päätetty uusi “Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoita koskeva TES” on sisällöltään sama ja sisältyy näihin parametrointeihin, joten nämä työntekijät voivat jatkaa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan TES:n version käyttöä sopimuksissaan. Työehtosopimuksessa 26.11.2019 alkaen ei enää makseta aattolisää ja yölisän jatko-osaa korvataan enintään 9:00 saakka aikaisemman 12:00:n sijaan. Kuukausipalkkaisen KTA-versiot vanhentuivat, koska kyseisiä KTA-lisiä ei enää sovelleta 26.11.2019 jälkeen. Vanhentuneiden TESien nimiin on lisätty teksti “(vanha)”. Minimi vuoronpituus pieneni viidestä neljään tuntiin. Palkankorotukset on sidottu muiden liittojen palkan korotuksiin ja niistä tiedotetaan Mitä uutta Tuntinetissä-välilehdellä  muiden korotusten yhteydessä.
  • Tarkennettu työehtosopimusta ‘Asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialaa koskeva TES’, lisätty asetukset: “Työntekijän sairastuessa samaan sairauteen 30 päivän kuluessa työhön paluusta maksetaan sairausajan palkka seuraavasti: − poissaolojaksot lasketaan yhteen ja niiltä maksetaan palkka kuin kyseessä olisi yksi sairastumisjakso − palkka maksetaan kuitenkin sairausvakuutuslain karenssiajalta eli sairastumispäivältä sen ollessa työpäivä.”
  • Turvetuotantoalalle on tulossa yleiskorotus 1.4.2020 +0.20€/h.
  • Lokakuun lopussa päättyneiden teknologiateollisuuden ja metallityöväen, pelti- ja teollisuuseristysalan, jalometallialan, teknologiateollisuuden toimihenkilöiden, tietotekniikan palvelualan, teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden, ICT-alan ylempien toimihenkilöiden, suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden, autoalan toimihenkilöiden, hiihtokeskusalan, ohjelmapalvelualan, taloushallintoalan, viestinvälitys- ja logistiikka-alan sekä farmaseuttisen henkilöstön TESien neuvottelut ovat edelleen kesken ja korotukset avoinna.
  • Tarkennettu Hiusalan Tes-tulkintaa: aattolisät eivät kerrytä KTA:ta, sekä lisätty puuttunut asetus: ‘Sairausajan palkkaa maksetaan sairauden uusiutuessa vähintään sairausvakuutuslain karenssiajalta’. 
  • Lisätty Vartiointialan 120h/3vko TESistä versio 2019 lyhennysvapailla. Lyhennysvapaan kertymä muuttui uuden vuosivapaajärjestelmän mukaiseen 11,25 tuntiin kuukaudessa aikaisemmista kiky version 6.75 tunnista ja normaaliversion 8 tunnista. Samalla TESistä poistuu arkipyhälyhennys, joka nyt sisältyy vuosivapaajärjestelmän kuukausittaiseen työajanlyhennykseen. Lisätty Vartiointialan osa-aikaisen TESstä 2019 versio, jossa poistuu arkipyhäkorvauksesta 3kk työsopimuksen pituusvaatimus sekä vaatimus työssäolosta ennen ja jälkeen arkipyhää.
  • Lisätty Teknologiateollisuuden- ja metallityöväen liiton keskeytyviin TES-variantteihin puuttuva Aattolisä, joka maksetaan pääsiäislauantaina, juhannusaattona ja jouluaattona tehdystä työstä, ja jonka suuruus on 100 % keskituntiansiosta