Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Vuosilomaa täydentävä lisävapaa

Vuosilomalaki uudistui keväällä 2019. Vuosilomalain muutokset sisällytetään Tuntinetin lomalaskentamoduulin ominaisuuksiin, eivätkä uudistukset näin ollen edellytä käyttäjältä erillisiä toimenpiteitä.

Vuosilomalain uudistuksen mukaan Tuntinetissä lomanansaintakaudella sairauden tai lääkinnällisen kuntoutuksen aiheuttamista poissaoloista alkaa kertymään palkallista vuosilomaa täydentävää lisävapaata. Tämä lisävapaa ei kuitenkaan kartuta uutta lomaa toisin kuin varsinainen vuosiloma.

  • Tuntinetissä tämä näkyy uutena lomatyyppinä ‘Vuosilomaa täydentävä lisävapaa’, jolla on omat saldot.
  • Lisävapaapäivien korvaus voidaan maksaa joko kirjattujen työpäivien mukaan kuten työajan lyhennyskorvaus tai korvata suoraan rahana Käyttäjät-välilehdellä muodostettavalla maksumääräyksellä.
  • Jos yrityksellä on käytössä loppupalkka-automatiikka, niin lisävapaiden korvaukset tulevat loppupalkkaan mukaan kuten muutkin maksamattomat saldot.
  • Lisävapaan ansainnat näkyvät kootusti vuosilomien kanssa mm. vuosilomien selitepaneelissa ja lomapalkkavelka -listauksissa.