Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Lomavuodenvaihde

Lomavuoden päätös, onko palkanlaskijan painajainen? On kerrattava eri työehtosopimusten lomanansaintasäännöt, laskettava lomavuoden ajalta täydet lomanansaintakuukaudet ja kertyneet lomapäivät, tarkistettava pitkät poissaolot, päivitettävä tilastopalkkalajien lomanansainnat, laskettava keskipäiväpalkat, ….

Mutta tiedätkö mitä? Mitä jos antaisitkin Tuntinetin laskea vuosilomat! Tätä painajaista ei Tuntinetin kanssa tarvitse kokea! 

Nimittäin Tuntinetissä sinun ei tarvitse tehdä erillistä lomavuoden päätöstä, silloin kun Tuntinetin vuosilomalaskenta (lisäominaisuus) on käytössä. Tuntinetin vuosilomalaskenta laskee työntekijöiden ansaitsemat vuosilomat ja lomapalkkavaraukset automaattisesti, tarvittaessa jopa juoksevat arviot ympäri vuoden.

Jos aktivoit automaattisen vuosilomalaskennan ensimmäisen kerran kesken lomanansaintavuoden (esim. 1.4.2021 – 31.3.2022) niin lomalaskenta edellyttää, että työntekijöiden työaikakirjanpito on Tuntinetissä paikkansapitävä vähintään lomanansaintakauden alusta (esim. 1.4.2021) lähtien. 

Tämä johtuu siitä että vuosiloman ansainta (ja joissain tilanteissa myös lomapalkka) määräytyy lomanansaintavuoden työssäolon perusteella, jolloin mikäli työntekijältä puuttuu työaikamerkintöjä lomavuoden ajalta, lomapäivät (ja mahdollisesti myös lomapalkka) vastaavalta ajalta jää ansaitsematta.

 

Pääset tutustumaan Tuntinetin vuosilomalaskennan käyttöönottoon ja asetuksiin Vuosilomat-ohjeistamme.