Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Helpotusta henkilöstöhallintoon ohjelmistorobotiikalla 

Ohjelmistorobotiikalla tarkoitetaan teknologiaa, jonka avulla voidaan automatisoida rutiiniprosesseja. Kuulostaako ajatus hieman kaukaiselta? Tarkemmin ajateltuna ohjelmistorobotiikka on jo arkipäivää, sitä ei vain tule välttämättä ajatelleeksi. 

Kun teet Google-haun, oppiva algoritmi osaa antaa sinua todennäköisesti kiinnostavia tuloksia. Kirjastokorttihakemuksen tiedot menevät robotin avulla suoraan asiakastietojärjestelmään. Ohjelmistorobotiikan sovelluksia käytetään jo monilla toimialoilla logistiikasta CRM:ään. Siihen törmää siis päivittäin, vaikka sitä ei itse aina huomaisikaan. 

Miten ohjelmistorobotiikka vaikuttaa henkilöstö- ja taloushallinnon prosesseihin?

Useiden tutkimusten mukaan iso osa ihmisten työajasta kuluu edelleen rutiinitehtäviin, jotka voitaisiin automatisoida. Ohjelmistorobotiikkaa käyttävät yritykset eivät ole vähentäneet työntekijöitään, vaan pikemminkin muuttaneet heidän toimenkuviaan mielekkäämmiksi. Kun rutiinityöt vievät vähemmän aikaa, myös työtyytyväisyys paranee.  

Ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää monissa liiketoiminnan kannalta kriittisissä tehtävissä. Ohjelmistorobotit ovat nopeita ja tehokkaita eikä niiden työn laatu vaihtele, olipa kellonaika tai viikonpäivä sitten mikä tahansa. Esimerkiksi palkkaohjelmistorobotti hoitaa ison osan palkanlaskennan rutiineista nopeasti, luotettavasti ja tehokkaasti. Ohjelmistorobotiikan soveltaminen ei myöskään vaadi käyttäjältä mitään syvällisiä IT-taitoja. 

Ohjelmistorobotiikan soveltaminen yrityksen henkilöstöhallinnossa

Hallinnollisissa tehtävissä on hyötyä ohjelmistorobotiikasta, koska yrityksen henkilöstöhallinto voidaan hoitaa yhdessä järjestelmässä. Rekrytointiprosessi muuttuu automaatiolla sujuvammaksi ja palkanlaskenta helpottuu, kun TES-tulkinnat, vuosilomat ja kulukorvaukset automatisoidaan. 

Kustannussäästöt voivat olla jopa useita satoja euroja kuukaudessa, joskus enemmänkin riippuen yrityksen koosta. Samalla ammattilaiset saavat mahdollisuuden käyttää osaamistaan tehtäviin, jotka vaativat analyyttisyyttä, eri vaihtoehtojen vertailua ja muuta alan asiantuntemusta. 

Mutta pääseekö ohjelmistorobotiikalla sitten lopullisesti eroon kaikesta manuaalisesta työstä? Ei välttämättä ihan kaikesta, mutta valtaosa aikaa vievistä rutiineista jää pois. Kun työntekijät voivat paremmin keskittyä asiantuntemusta vaativiin töihin, voidaan saavuttaa huomattavaa kilpailuetua verrattuna niihin yrityksiin, jotka eivät ole automatisoineet toimintojaan.

Tuntinetin ohjelmistorobotiikka henkilöstö- ja taloushallinnossa

Tuntinetissä koko järjestelmä on jo alun perin suunniteltu automatisoiduksi. Tuntinetin ohjelmistorobotti helpottaa prosesseja henkilöstön rekrytoinnista palkanlaskentaan ja laskutukseen saakka. Tuntinetti tuntee jokaisen käytössä olevan yleissitovan työehtosopimuksen, ja selviää paikallisistakin sopimuksista. 

Palkat voi siirtää maksuun yhdellä klikkauksella, ja samalla syntyy kätevästi myös viranomaisten vaatima dokumentaatio. Työntekijöiden asiakkaalle kirjaamat tunnit on mahdollista kätevästi laskuttaa joko tietyllä á-hinnalla tai kertoimella, ja näiden pohjalta muodostuu laskutukseen samalla aineistot.

Kiinnostuitko? Käy mittaamassa oman työaikaseurantasi ja työvuorosuunnitteluusi tehokkuus tällä Tuntinetin testillä.

Olemme kehittäneet järjestelmäämme alusta lähtien sellaiseksi, että sen avulla voi automatisoida mahdollisimman suuren osan päivittäisistä talous- ja henkilöstöhallinnon rutiineista. Tuntinetti on kustannustehokas tapa hyödyntää ohjelmistorobotiikkaa. 

Tuntinetin ohjelmistorobotiikka paitsi säästää aikaasi, myös laskee yritykselle koituvat laskennalliset säästöt käytössä olevien lisäominaisuuksien perusteella. Meillä on YouTubessa Tuntinetti ominaisuudet-videokanava, jonka soittolistat on järjestetty aihepiirin mukaan ja josta näkee, mihin kaikkeen Tuntinettiä voi käyttää.