Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Miten huomioida ja hallinnoida työssä tarvittavia lupia?

Monilla aloilla tarvitaan viranomaisen myöntämä todistus siitä, että työssä hallinnoidaan työturvallisuuden kannalta oleelliset seikat.

 Lain mukaan esimerkiksi pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita työssään käsittelevän on suoritettava hygieniapassi. Rakennusalalla vaaditaan eri pätevyyksiä työturvallisuuskortista lähtien.

Työntekijä voi siis joutua suorittamaan työhönsä tarvittavia lupia, ja monesti näiden lupien ylläpitäminen voi olla haastavaa ja aikaavievää. 

Ovatko kaikki luvat voimassa, entä minne tieto säilötään? Kuka luvan on suorittanut, keneltä puuttuu? Miten löydän työntekijän, jolla on sopiva lupa tiettyyn työtehtävään?  Millä tavoin tiedot kerätään työntekijöiltä? 

Sähköpostilla lupia ja liitteitä lähettäessä työntekijän tulisi huomioida tarvittaessa salattu sähköposti, joka omalta osaltaan voi tuoda omat haasteensa.

Tuntinetissä lupien ja pätevyyksien ylläpitämisestä on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. 

Tuntinettiin toteutetun toiminnon avulla työnantaja voi kerätä esimerkiksi tartuntatautilain edellyttämät rokotustiedot tietoturvallisesti järjestelmään, ja tarvittaessa pyytää työntekijää tallentamaan kaikki työssä tarvittavat luvat samalla kertaa. 

Tiedot tallentuvat työntekijälle käyttäjätunnusten taakse ja samalla myös esihenkilö voi tarkistaa Tuntinettiin tallennetut tiedot. 

Toiminto on helppo ottaa käyttöön muokkaamalla Tuntinettiin perustettujen taitojen asetuksia. Jos halutaan työntekijöiden lisäävän tietoja ja liitteitä Tuntinettiin, voidaan näitä ohjata eri taitojen ja ryhmien avulla. Tämän lisäksi taidon/pätevyyden lisäasetuksiin valitaan, miten ominaisuutta halutaan hyödyntää. 

Voit pyytää työntekijää liittämään liitetiedoston ja lisätiedon omissa Tuntinetin asetuksissaan tai pyytää häntä tekemään jokin taitoon liittyvä valinta omissa asetuksissa. Taidon avulla voimme myöskin ohjeistaa työntekijää sisäänkirjautumisen yhteydessä reagoimaan työnantajan pyyntöön.

Näin kaikki toiminnot löytyvät yhdestä järjestelmästä, työaikakirjauksista lupiin ja palkkalaskelmiin saakka.

Helppoa ja tietoturvallista!