Tuntitohtori: Lääkkeitä ammattitautien hoitoon, kun vaivanasi on työajanseuranta, työehtosopimukset tai työvuorosuunnittelu.

Verovinkit 2024 – pieni opas fiksuun verosuunnitteluun

Tervehdys arvoisat lukijat, ja tervetuloa uuden vuoden ensimmäisen kirjoituksemme pariin! Tällä kertaa puhumme omasta henkilökohtaisesta verotuksesta. Vuoden 2024 verotukseen liittyy muutoksia, joista kannattaa olla perillä, jotta voimme kaikki pitää lompakkomme hyvinvoivina. Tässä siis muutamia vinkkejä, joita kannattaa harkita, kun verotuskysymykset pyörivät mielessäsi. Teet kaikki haluamasi muutokset kätevästi Verohallinnon Oma Vero-palvelussa

Muista päivittää verokorttisi

Jos elämäntilanteesi tai tulosi ovat muuttuneet, älä unohda tarkistaa verokorttiasi. Erityisesti, jos tulonhankkimismenojesi summa ylittää automaattisen 750 euron vähennyksen, tilaa itsellesi uusi verokortti. Muista, että aiempien vuosien ylimenevät vähennykset eivät siirry automaattisesti uudelle verokortille, joten tarkista ne erikseen.

Etätyöntekijöille lisää vähennyksiä

Etätyötä tekeville on tarjolla makeita vähennyksiä. Työhuonevähennys voi olla jopa 940 euroa kokoaikaisesti etätyötä tekeville.  Jos etätyötä tehdään osapäiväisesti, vähennyksen suuruus on 470 euroa ja satunnaisesti etätyötä tekevälle 235 euroa. 

Muista myös laskea mukaan etätyön työvälineiden, kuten tietokoneen, hankintakulut. Enintään 1 200 euroa maksaneen tietokoneen voi vähentää verotuksessa sellaisenaan, kalliimpi vähennetään erissä useammalta verovuodelta. Tässä on siis hyvä  tilaisuus säästää verotuksessa!

Matkakulut, jäsenmaksut ja muut vähennykset

Matkakulut työpaikan ja asunnon välillä ovat vähennyskelpoisia, ja niissäkin on tapahtunut muutoksia vuodelle 2024. Lisäksi, jos maksat itse työttömyyskassan tai työmarkkinajärjestön jäsenyydestä, voit vähentää nämä kulut verotuksessa. Älä unohda myös ilmoittaa itse maksamasi koulutusmenot veroilmoituksessa.

Kaavamaiset vähennykset ammattialasta riippuen

Erityyppiset ammatit tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia vähennyksiin. Rakennus-, maanrakennus- tai metsäalalla työskenteleville on tarjolla kaavamainen vähennys, koska elinkustannukset ovat nousseet. Tutustu tarkemmin Verottajan sivuilta!

Uudet mahdollisuudet kotitalous-, hoiva- ja hoitotöiden vähennyksissä

Vuodelle 2024 on tullut myös päivityksiä kotitalous-, hoiva- ja hoitotöiden vähennyksiin. Nyt voit vähentää laillistetun fysio- ja toimintaterapeutin kotikäynnit verotuksessa. Tämä on erinomainen tapa huolehtia terveydestäsi ja samalla hyödyntää verovähennystä.

Lisäennakko – vältä mätkyt ja korot

Jos sinulla on ennakoimattomia tuloja, kuten osakkeiden tai kryptovaluuttojen myyntituotot tai olet saanut työsuhdeoptioita ja haluat välttää ikävät mätkyt sekä korot, harkitse lisäennakon maksamista tammikuun loppuun mennessä. Lisäennakkoa voi hakea Omaverossa, joten älä unohda tätä mahdollisuutta.

Nämä vinkit auttavat sinua navigoimaan vuoden 2024 verotuksen haasteissa. Muista tarkistaa Verottajan sivuilta lisätietoja ja varmistaa, että saat kaikki mahdolliset vähennykset hyödynnettyä. Huolella tehty verosuunnittelu on avain siihen, miten voimme kaikki säästää rahaa ja optimoida verotuksemme. Pidä huolta taloudestasi ja anna verovinkkiemme auttaa sinua!